top of page
Пошук

Переваги двокамерної зйомки

Двокамерна зйомка - це поєднання роботи двох операторів, при цьому одна з камер є основною, а інша доповнювальною.

Уявіть собі будь-який момент на весіллі. Наприклад перший танець. Коли ви його виконуєте, вся увага зосереджена на вас, адже це важлива подія. Безумовно, оператор знімає все безперервно, роблячи певні маніпуляції та рухи задля цікавішої картинки. Але різноплановості кадру ви не побачите, бо як би наш оператор активно не рухався, картинка вийде безперервною. А тепер уявіть, що на вашому весіллі працює друга камера. Доповнювальний оператор зафіксує реакцію ваших гостей, сльозу матері, яку ви розчулите, погляд крізь телефон дружки, яка активно все зніматиме, нижній план кадру, де ви чарівно огортаєтесь важким димом тощо.

Відповідно кінцевий результат буде вражаючий. Відео цілковито передасть вируючу атмосферу всього весілля.

Те саме стосується веселої частини святкування. Коли ведучий розкаже анекдот чи музиканти заспівають пісню, одна камера не зможе повністю передати вирій емоцій залу. Натомість другий оператор зафіксує щирий сміх бабусі, бурхливі оплески старости та поцілунок ваших друзів в іншому кінці зали, поки основний зніматиме вас.

Навіть кліп зранку наречених, де здавалося б кадри короткі, та можуть дублюватись багато раз, вийде значно цікавішим. Адже зазвичай в день весілля бракує часу. Тоді оператори діляться на ближні та дальні кадри і виконують свою роботу одночасно. Кількість відзнятого матеріалу буде більшою та кращою, адже не потрібно буде спішити, дублювати кадри та постійно перериватись. При найменшій затраті часу, вийде повноцінний гарний кліп.

Ще однією перевагою є те, що другий оператор може частіше запускати дрон. Ваших аерокадрів буде ще більше.

224 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page